Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf € 50 - Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, binnen 48 uur in huis!
Blogs Cadeaubon Over ons Vacatures Contact
Hoe gaat je geurkaars het langst mee?

Hoe gaat je geurkaars het langst mee?

Geurkaarsen zijn geliefd in vele huishoudens, vooral tijdens de herfst. Ze zorgen voor gezelligheid en voor een heerlijke geur in huis. Het aansteken van een kaars lijkt eenvoudig, maar wist je dat er manieren zijn om nog langer van je geurkaars te genieten?

 

 

 

 

 

Kies de juiste locatie

Kies een geschikte plek in huis om je kaars veilig te laten branden, zonder tocht. Op deze manier blijft de vlam rustig en kan de kaars optimaal branden, terwijl je ook nog eens veiligheid waarborgt.

Trim de lont

Voordat je een kaars aansteekt, moet je de lont knippen met een kaarsentrimmer. Bij de meeste kaarsen trim je de lont tot het ongeveer 3 mm lang is. Doe je dat niet, dan kan er een hoge vlam ontstaan die roet produceert.

Laat de kaars lang genoeg branden

Het is verleidelijk om een kaars even aan te steken voor de gezelligheid. Maar als je wilt dat je kaars zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om de kaars voldoende tijd te geven om correct te branden. Een kaars brandt goed wanneer de bovenste laag volledig gesmolten is. Als je de kaars te vroeg uitblaast, kan dit leiden tot het fenomeen van 'tunneling'. Het kaarsvet blijft dan aan de rand hangen, zo zal je kaars de volgende keer niet gelijkmatig opbranden, wat zonde is van de branduren.

Gebruik een kaarsendover

Wil je niet dat de gesmolten wax alle kanten opspat, gebruik dan een kaarsendover in plaats van te blazen. Bovendien wordt de hoeveelheid rook die normaal gesproken vrijkomt bij het uitblazen van een geurkaars aanzienlijk verminderd, wat betekent dat je er minder last van zult hebben.

Om je kaars te beschermen tegen stof wanneer je hem niet gebruikt, kan je een deksel gebruiken. Zo verleng je ook de intensiteit van de kaarsgeur.

Stop op tijd

Als je kaars in een glazen pot zit, zoals de kaarsen van Baobab, moet je op tijd stoppen met het branden van de kaars. Dat doe je wanneer er nog wax is tot ongeveer 1 cm van de bodem. De meeste kaarsen gaan op dat moment vanzelf uit, maar hou het in de gaten. Zo voorkom je dat het glas te heet wordt en kapot springt.

Wil je liever geen glas? Dan is het merk Mon Dada meer iets voor jou.

Vorig artikel Verwen je mama op Moederdag: 7 geweldige cadeau-ideeën onder € 150