Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf € 50 - Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, binnen 48 uur in huis!
Blogs Cadeaubon Over ons Vacatures Contact
7 tips voor het inrichten van een kleine buitenruimte

7 tips voor het inrichten van een kleine buitenruimte

Het inrichten van een kleine tuin of balkon kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en meubels kun je een stijlvolle en functionele buitenruimte creëren. Hieronder vind je zeven praktische tips om jouw kleine buitenruimte optimaal te benutten.

1. Kies voor kleiner meubilair

    Droom je van een loungebank, maar ben je bang dat die niet past in jouw kleine tuin?

    Ga dan voor kleinere alternatieven, zoals een tweezits-tuinbank. Door slanke tuinmeubelen te kiezen, oogt alles een stuk ruimtelijker. Een compacte loungebank of een set comfortabele loungestoelen kan net zo uitnodigend zijn zonder de ruimte te overweldigen. Overweeg ook een ronde tuintafel; deze neemt minder ruimte in beslag dan een vierkante tafel en biedt meer plaats voor mooie tuinstoelen.

    Gommaire Carol Ronde Tuintafel

    2. Hou het simpel

      Een kleine ruimte kan snel rommelig aanvoelen als er te veel elementen zijn. Kies voor een minimalistisch ontwerp met een paar goed gekozen stukken die zowel functioneel als stijlvol zijn. Denk aan een strakke, moderne eettafel met bijpassende stoelen. Vermijd overbodige decoraties en kies voor enkele statementstukken die echt opvallen.

      3. Werk in de hoogte

        Wanneer de vloeroppervlakte beperkt is, kijk dan naar de muren en verticale ruimte. Gebruik wandrekken, hangende plantenbakken of verticaal tuinieren om de ruimte optimaal te benutten. Hoge, smalle kasten of rekken kunnen extra opbergruimte bieden zonder waardevolle vloerruimte in te nemen.

        4. Gebruik een licht kleurenpalet

          Lichte kleuren kunnen een ruimte groter en luchtiger laten lijken. Kies voor meubels en accessoires in zachte tinten zoals wit, beige, lichtgrijs of pastelkleuren. Een lichte loungeset of witte tuinstoelen kunnen helpen om de ruimte open en uitnodigend te maken.

          5. Gebruik compacte meubels

            Maak gebruik van compacte meubels zoals tuinstoelen die je op elkaar kan stapelen.

            Compacte meubels zijn een must in een kleine tuin of balkon. Kies voor stapelbare stoelen die je eenvoudig kunt opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Een inklapbare tafel kan ook een praktische oplossing zijn, omdat je deze kunt wegzetten om meer ruimte te creëren wanneer je hem niet nodig hebt.

            Gommaire Jared Tuinstoel

            6. Maak gebruik van sfeervolle Verlichting

              Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van een gezellige sfeer. Gebruik sfeervolle buitenverlichting zoals lantaarns, string lights of LED-strips. Plaats verlichting op verschillende hoogtes, bijvoorbeeld onder tafels, langs balustrades of in bomen, om een warme en uitnodigende ambiance te creëren.

              Royal Botania Dome Lamp

              7. Zorg voor opslagoplossingen

                Opbergruimte is essentieel om een kleine tuin of balkon georganiseerd te houden. Overweeg opbergkisten die ook als zitplaatsen kunnen dienen of tafels met ingebouwde opbergruimte. Dit helpt om tuinkussens, gereedschap en andere accessoires netjes op te bergen, wat zorgt voor een opgeruimde en rustige buitenruimte.

                Door deze tips toe te passen, kun je jouw kleine tuin of balkon omtoveren tot een stijlvolle en functionele buitenruimte. Met de juiste meubels en slimme inrichting creëer je een plek waar je optimaal kunt genieten van de buitenlucht, zelfs met beperkte ruimte.

                Vorig artikel Met deze workspaces en barbecues verzorg je de ultieme outdoor cooking ervaring
                Volgend artikel 10 must-have BBQ-accessoires: Til jouw BBQ-ervaring naar een hoger niveau