Doorgaan naar inhoud
NIEUW: indoor meubelen! Klik hier en ontdek ze!
NIEUW: indoor meubelen! Klik hier en ontdek ze!
Gratis verzending vanaf € 50 - Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, binnen 48 uur in huis!
Cadeaubon Events Over ons Blogs Vacatures Contact
Hoe kies je de juiste parasol voor je tuin of balkon?

Hoe kies je de juiste parasol voor je tuin of balkon?

Een parasol is niet alleen een praktische toevoeging aan je buitenruimte, maar ook een stijlvol element dat je tuin of balkon een luxe uitstraling geeft. Bij Vanhie begrijpen we het belang van kwaliteit en esthetiek. Daarom werken we samen met de Belgische topmerken Jardinico en Royal Botania, die hoogwaardige parasols bieden die een leven lang meegaan. Hier zijn vijf essentiële tips om de juiste parasol te kiezen voor jouw buitenomgeving.

1. Kwaliteit en duurzaamheid

    Bij Vanhie kiezen we voor producten die zowel duurzaam als esthetisch zijn. Onze parasols van Jardinico en Royal Botania zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en blijven er prachtig uitzien. Royal Botania gebruikt bijvoorbeeld teakhout uit hun eigen duurzame plantages, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook zorgt voor een robuust en stabiel frame. Jardinico biedt daarentegen hoogwaardige aluminium frames aan, behandeld met een gestructureerde gekleurde coating voor extra stevigheid en duurzaamheid.

    2. Soorten parasols: Vast of vrijhangend?

      Het type parasol dat je kiest, hangt af van de locatie en het gebruik. Vaste parasols zijn ideaal voor vaste zitplekken zoals eettafels of loungesets. Ze bieden stabiele en consistente schaduw.

      Vrijhangende parasols, die momenteel erg populair zijn, bieden meer flexibiliteitHet grootste voordeel van de zweefparasol is dat de mast niet meer in het schaduwvlak staat. Hierdoor kan er meer schaduw gecreëerd worden met een minder grote parasol. Ze zijn ideaal voor boven een loungeset, ligbed of tuinset. Bovendien zijn ze makkelijk manipuleerbaar zijn. Beide types zijn beschikbaar bij merken Jardinico en Royal Botania.

      3. Personaliseer je parasol

        Een van de voordelen van de parasols van Jardinico is dat je ze volledig kunt personaliseren. Kies de kleur van de parasoldoek, het materiaal van het frame (hout of aluminium), en de voet. Dit geeft je de mogelijkheid om een parasol te creëren die perfect past bij jouw tuinmeubels en persoonlijke stijl. De Attitude-collectie van Jardinico biedt zowel middenstam- als vrijhangende parasols, met keuze uit verschillende materialen en kleuren.

        4. Design en esthetiek

          De parasols van Royal Botania zijn niet alleen functioneel, maar ook ware designstukken. Modellen zoals de klassieke Shady, de technische Palma, en de elegante Bloom voegen een vleugje luxe toe aan je buitenruimte. Deze parasols zijn ontworpen met een esthetische meerwaarde, waardoor ze perfect zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van functionaliteit en design.

          5. Gezondheid en bescherming

            Een parasol biedt niet alleen schaduw, maar beschermt ook je gezondheid door je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het gebruik van een parasol in combinatie met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor zorgt ervoor dat je optimaal beschermd bent tegen de zon. Vergeet niet om je parasol zelf te beschermen met een hoes, zodat hij langer meegaat en zijn mooie uitstraling behoudt.

            Kom langs in onze showroom

            Wil je de parasols in het echt zien en ervaren? Bezoek dan onze sfeervolle showroom in Meise. Hier vind je het aanbod van Jardinico en Royal Botania, en kun je je laten inspireren en adviseren door ons gespecialiseerde team. We helpen je graag om de perfecte parasol te kiezen die aan al jouw wensen voldoet.

            Volgend artikel Elektrisch, benzine of accu: Wat is voor jou de geschikte tuinmachine?