Doorgaan naar inhoud
NIEUW: indoor meubelen! Klik hier en ontdek ze!
NIEUW: indoor meubelen! Klik hier en ontdek ze!
Gratis verzending vanaf € 50 - Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, binnen 48 uur in huis!
Cadeaubon Events Over ons Blogs Vacatures Contact
Met deze 7 tips maak jij je tuin zomerklaar

Met deze 7 tips maak jij je tuin zomerklaar

De zomer staat voor de deur en het is tijd om je tuin klaar te maken voor lange dagen van plezier en ontspanning in de buitenlucht. Hier zijn 7 stappen om jouw tuin zomerklaar te maken.

1. Maak ruimte voor schaduw

Niets is zo verfrissend op een warme zomerdag als een schaduwrijke plek om te ontspannen. Overweeg om een parasol, zonnescherm of tuinpaviljoen toe te voegen aan je tuin. Deze bieden niet alleen bescherming tegen de felle zon, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan je buitenruimte. Kies voor materialen en ontwerpen die passen bij de rest van je tuin en creëer zo een uitnodigende schaduwplek.

2. Installeer een buitenkeuken

Breng het gemak van binnen naar buiten met een buitenkeuken. Hiermee kun je tijdens warme zomerdagen buiten koken en dineren. Kies voor hoogwaardige apparatuur zoals een barbecue, een aanrecht en opbergruimte voor kookgerei. Een buitenkeuken nodigt niet alleen uit tot culinaire hoogstandjes, maar creëert ook een gezellige en informele sfeer waarin je samen kunt genieten van heerlijke maaltijden.

Big Green Egg Large IntEGGrated Nest + Handler

3. Voorzie een eethoek

Geniet van heerlijke maaltijden in de buitenlucht door een eethoek toe te voegen aan je tuin. Plaats een tafel en stoelen op een mooi plekje in de tuin en geniet van gezellige diners met familie en vrienden. Zorg voor voldoende ruimte en comfortabele stoelen, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en optimaal kan genieten van het buitenleven.

4. Integreer sfeervolle buitenverlichting

Verleng de zomeravonden met sfeervolle buitenverlichting om een warme en uitnodigende sfeer te creëren zodra de zon ondergaat. Met de juiste verlichting kun je je tuin transformeren tot een magische plek waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van gezelligheid en ontspanning.

5. Voeg een waterfeature toe

Breng rust en sereniteit in je tuin door een waterfeature toe te voegen. Het geluid van stromend water heeft een rustgevend effect en creëert een harmonieuze sfeer. Bovendien kun je overwegen om een jacuzzi of zwemspa te integreren in je tuinontwerp. Een jacuzzi of zwemspa biedt de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag en om te genieten van het buitenleven tijdens warme zomerdagen. Deze waterfeatures voegen niet alleen een gevoel van luxe toe aan je buitenruimte, maar bieden ook een aangename en ontspannende ervaring voor jou en je gasten.

6. Investeer in een bewateringssysteem

Houd je tuin mooi en gezond met een efficiënt bewateringsysteem. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat je planten altijd voldoende water krijgen, zelfs tijdens warme zomerdagen. Kies voor een systeem dat past bij de grootte en indeling van je tuin en geniet van een weelderig groen gazon en bloeiende planten gedurende het hele seizoen.

7. Maak een gezellige zithoek

Creëer een comfortabele en uitnodigende zithoek waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Kies voor comfortabele tuinmeubelen zoals loungestoelen, een tuinbank of een hangmat en voeg wat kussens en dekens toe voor extra comfort. Richt de zithoek zo in dat je kunt genieten van het uitzicht op je tuin en vergeet niet om wat groen toe te voegen in de vorm van potten met bloemen of planten voor een gezellige sfeer.

Met deze slimme stappen maak je jouw tuin helemaal klaar voor de zomer. Geniet van lange dagen en gezellige avonden in je prachtig ingerichte buitenruimte!

Vorig artikel Is een robotmaaier de juiste keuze voor je gazon?
Volgend artikel 7 tips om je sauna piekfijn te onderhouden